Blog van Kevin de hardloper van LRC

EEN NIEUW PERSOONLIJK RECORD?  Wist je dat er een winkelcentrum is waar je heel leuk kunt shoppen, lekker kunt eten en drinken? Misschien wel. Maar de mensen die dit nog niet weten neem ik dit jaar mee. Hoe? Aan de start van de aankomende hardloopwedstrijden sta ik met Leidsche Rijn Centrum als shirtsponsor. Voor mij staat Leidsche Rijn Centrum op één. Nu ik nog bij mijn volgende wedstrijd!

LANGE MOUWEN

De volgende aflevering start in 5,4,3,2… ik zet de tv uit. Geen zin meer in Netflix. Het is zondagmiddag. “Zullen we even naar Leidsche Rijn Centrum gaan?”, vraag ik Sophie. 
“Alweer?”  Misschien komen we er wel vaak, maar het is zo fijn en lekker dichtbij.
Ik heb wat sportshirts nodig. Binnen een paar weken sta ik aan de start van een hardloopwedstrijd. Ik heb wel sportshirts maar veel met korte mouwen. Nu het nog een beetje fris is zijn lange mouwen net wat lekkerder.
Fiets of lopen? Wat een luxe probleem want het centrum is voor ons heel dichtbij. Laten we gaan lopen, de zon schijnt.

Het is gezellig druk. Kinderen, stelletjes, gezinnen maar ook een vriendinnenclubje lopen met tasjes van verschillende winkels. Het terras van het Griekse restaurant is als enige bezet. De mensen genieten van een warme drank in één van de eerste felle zonnestralen van 2019. Laat de zomer maar komen.

Waar wil je kijken? H&M heeft ook sportkleding maar bij de Sport2000 slaag ik vast. We lopen samen de winkel binnen.
Deze? – Nee, te groen. 
Deze dan? – Nee, te rood.
“Je moet wel iets kiezen”,zegt Sophie. Ik blader door wat hangertjes. Yes! Deze wil ik. Lange mouwen en een goede kleur. Ik pas het shirt en ben verkocht. Met dit shirt ga ik aan de start staan. Deze is tof!
In de spiegel van het pashokje oefen ik mijn overwinningspose. Sophie moet lachen en probeert snel een foto te maken. Te laat, ik doe het gordijn van het pashokje dicht.

Om mijn aankoop te vieren besluiten wij een bagel te eten bij Bagels & Beans. Wel ‘healthy’ want ik wil wel goed presteren over een paar weken. Dat kan bij Bagels & Beans prima. Ik neem een salade met zalm en een lekkere koffie. Sophie neemt een bagel met avocado. “Nu nog alleen het shirt bedrukken en jij bent klaar voor de start”,zegt Sophie. 

TWEE WEKEN LATER

De wekker gaat vroeg, maar ik ben al wakker. Ik twijfel of ik wel geslapen heb. Toch een beetje zenuwachtig. Vandaag sta ik aan de start van de Maarssenveenloop. Eén van de vele 5 kilometer wedstrijden van dit jaar. Mijn kleding had ik al klaargelegd. “Echt een mooi shirt”,zeg ik tegen mijzelf als ik in de spiegel kijk.
We gaan al vroeg richting Maarssenveen. Ik moet namelijk mijn startnummer ophalen. De registratie vindt plaats in een aan-het-parcours-grenzend gebouw. Ik sta in de rij. Er wordt op mijn schouder getikt, ik draai om. Een oudere man wijst naar mijn shirt en geeft een duim omhoog.
“Mooi shirt?”, vraag ik hem. 
- “Nee, het centrum”, antwoord de man. 
Ik lach terug.

We gaan over 10 seconden starten roept de man met de microfoon. Ik ben er klaar voor. Hopelijk een nieuw persoonlijk record. Ik heb hard getraind, dus het zit er wel in. 

3,2,1.. PANG!

Ik ben weg. Ik stond vooraan en loop richting de eerste bocht. Heel even was ik bang dat mijn wedstrijd na de eerste bocht erop zat. Iemand achter mij tikt per ongeluk mijn been aan en ik struikel. Gelukkig! ik blijf staan en ren door. Ik ben sneller dan de rest en ik loop al snel alleen voorop. 

Mijn wedstrijd startte samen met de 10 kilometerafstand. Zij lopen hetzelfde rondje alleen twee keer. De 5 kilometerafstand is één rondje. 
Ik passeer de 3 kilometer, het gaat goed. In de verte hoor ik voetstappen en een hevige adem.
Het zal toch niet? Ik loop bijna de hele wedstrijd alleen vooraan, word ik in het laatste gedeelte van de wedstrijd ingehaald. Het geluid van de voetstappen en adem wordt harder. Hij komt dichterbij. Ik word ingehaald. 
Ik bij mij vast in zijn tempo, maar ik moet hem lossen. Hij is ‘next level’.
De laatste bocht en dan de finish. Zie ik dat goed? Ja! De man die mij zojuist inhaalde rent de 10 kilometerafstand. Wel respect voor zijn tempo, want hij is pas halverwege. 
De man met de microfoon kondigt mij aan en het publiek klapt.
Het gebeurd.
Ik word 1evan de 5 kilometerafstand in een nieuw persoonlijk record van 18 minuten en 53seconden.
Wat is dit gaaf!