Ontdek de culinaire geheimen uit Leidsche Rijn Centrum

Heb je je altijd al afgevraagd wat de favoriete gerechten en wijnen van onze culinaire experts uit Leidsche Rijn Centrum zijn? Of welke ingrediënten niet mogen ontbreken in hun keuken? Walandou Anastasiou (Kavos Wijnbar) en Ka Lung (Miyabi Asian Cuisine) lichten een tipje van de sluier op. Lees snel verder.

De favoriet van chef-kok Ka Lung van Miyabi Asian Cuisine

De Aziatische keuken is erg breed en kent vele geuren en smaken. Als je dan toch een gerecht tot het gerecht van de Aziatische keuken mag bekronen, welke wordt het dan voor jou? Kalung: "Dan kies ik voor sushi. Het is een veelzijdig gerecht dat je zowel licht of als een maaltijd kan eten. Als chef kan je zo je hart ophalen met dit gerecht; je kan het uitbreiden in verschillende vormen en het mooi in balans brengen wat betreft voedingswaarden. Denk daarbij aan vis voor proteïne en rijst voor koolhydraten. Het is daardoor een zeer toegankelijk Aziatisch gerecht en wordt gedragen door een breed publiek. Dat maakt het tot een favoriet voor velen, inclusief die van mij."

 

Onmisbaar voor de Griekse keuken wat betreft Walandou, Mede-eigenaar van Kavos Wijnbar

Wat zijn nou echt de onmisbare ingrediënten uit de Griekse keuken? Walandou: "Goede olijfolie, knoflook, verse tomaten en feta. Dat is echt de basis voor de authentieke Griekse smaak. Daarbij willen wij altijd onze gasten verrassen met net een interessante twist die wij aan onze gerechten geven. Wij zoeken vaak de combinatie op met andere keukens. Een goed voorbeeld zijn de Hollandse asperges die we op Griekse wijze bereiden en serveren bij traditionele vis- en vleesgerechten uit de Griekse keuken."

 

Wil je achter nog meer keukengeheimen komen? Of deze zelf ervaren? Klik dan hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

/ ( mm / dd )