What You See Pop Up Festival

Datum: zaterdag 09 november 13:00 - 17:00

Locatie: Leidsche Rijn Centrum

Op zaterdag 9 november strijkt het multidisciplinaire What You See Festival neer met een speciaal pop-up programma in Leidsche Rijn Centrum

Het winkelpubliek wordt verrast met bijzondere performances, installaties en film als uitnodiging in gesprek te gaan over het thema gender en seksualiteit.

De pop-up editie in ons winkelgebied dient als voorproefje op het What You See Festival 2019 dat van 21 t/m 24 november plaatsvindt op diverse locaties in de binnenstad van Utrecht. In Leidsche Rijn Centrum tonen studenten Muziek & Technologie, Interactive Performance Design en Theatervormgeving aan de HKU het kersverse Human Landscape. Human Landscape is een doorlopende performance waarin de studenten, ongenuanceerd en openhartig, hun perspectief bieden op de heersende normen over gender, seksualiteit en identiteit. De Antwerpse stadsdichter en curator van het Antwerp Queer Arts Festival, Maud Vanhauwaert nodigt het publiek uit voor haar onmogelijke installatie “You’ll Never GUESS WHO”. Een levensgrote versie van het gezelschapsspel “Wie is het” met foto’s van individuen die niet in hokjes te vangen zijn. Met creatief projectbureau AllOne kan het publiek aan de slag door hun eigen blik op gender om te zetten in kunst. Het programma is compleet met de korte film Father Figure van Bibi Fadlalla over Guilliano, vader én grondlegger van Vogue - dansgemeenschap The Kiki House of Angels. In deze poëtische collagefilm delen hij en zijn vrienden op een persoonlijke manier hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

Zaterdag 9 november
Doorlopend, 13:00-17:00
Leidsche Rijn Centrum
www.whatyouseefestival.nl

Het What You See pop-up programma in Leidsche Rijn Centrum wordt mede mogelijk gemaakt door Leidsche Rijn Centrum, Gemeente Utrecht, VSBfonds Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, Fentener van Vlissingen. In samenwerking met Hoogt on tour, HKU en AllOne.

Nieuwsgierig? Bekijk het hele programma op whatyouseefestival.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de laatste acties en kortingen!