Gratis WiFi

Altijd online! In Leidsche Rijn Centrum maak je gebruik van het beste WiFi-netwerk van Nederland. Gratis en onbeperkt.

Openingstijden

Koopzondag

Leidsche Rijn Centrum heeft iedere zondag koopzondag van 12.00 – 17.00 uur. Sommige winkels en de restaurants hebben ruimere openingstijden.

Openingstijden winkelcentrum

maandag

12.00 - 18.00 uur

dinsdag

10.00 - 18.00 uur

woensdag

10.00 - 18.00 uur

donderdag

10.00 - 18.00 uur

vrijdag

10.00 - 18.00 uur

zaterdag

10.00 - 18.00 uur

zondag

12.00 - 17.00 uur

Leidsche Rijn Centrum heeft iedere zondag koopzondag van
12.00 – 17.00 uur. Sommige winkels en de restaurants hebben ruimere openingstijden.

Bekijk openingstijden per winkel

Bekijk de actuele openingstijden van het winkelcentrum

Parkeren en bereikbaarheid

Fietsenstalling

De fietsenstalling vind je aan de Londenstraat. Deze is 7 dagen per week toegankelijk. Ook kunnen in de stalling scooters en bromfietsen worden geparkeerd.

De fietsenstalling is geopend van maandag t/m zaterdag van 07:00 - 21:30 uur en op zondag van 08:00 - 21:30 uur.

* Jouw fiets stallen in de fietsenstalling van LRC is op eigen risico.

Oplaadpunten

De parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum heeft 54 oplaadpunten voor elektrische auto’s. De parkeerplekken met laadpalen zijn te vinden:

- In de parkeergarage bij de Jumbo op niveau +1 en +3.

- In de kelder ter hoogte van de opgangen naar de Parijsboulevard, Parijsplein en Hof van Bern.

Openbaar vervoer

Leidsche Rijn Centrum is supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer. NS Station Utrecht Leidsche Rijn ligt direct aan het Brusselplein. Met de trein sta je zo in 4 minuten vanaf Utrecht Centraal in het winkelcentrum. 

De bus brengt je vanuit alle omliggende wijken en plaatsen naar het busstation van Leidsche Rijn Centrum.

Je bezoek aan Leidsche Rijn Centrum plan je met de reisplanners 9292.nl of U-OV.

Parkeergarage

Direct aan de A2 en de Vleutensebaan ligt de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum. Met plek voor meer dan 1.300 bezoekers. Neem afrit 7 Utrecht - Leidsche Rijn Centrum.

Parkeerkaartjes zijn verleden tijd! In Leidsche Rijn Centrum betaal je gemakkelijk achteraf met de LRC-app of met je pinpas bij het uitrijden.

Indien je voor tenminste € 10,- aan boodschappen doet bij Jumbo krijg je bovenop de eerste 2 uur gratis parkeren nog 1,5 uur extra gratis parkeertijd. Dit werkt als volgt:

  1. Je doet een aankoop van tenminste € 10,-
  2. Vraag bij de kassa om een barcode op je kassabon
  3. Verzilver je 1,5 uur extra gratis parkeren door naar de slagboom te rijden. Hier scan je de barcode bij de terminal en het parkeerbedrag gaat omlaag (of wordt gratis parkeren indien je binnen de 3,5 uur weer wegrijdt). Indien er een restbedrag is kun je deze direct pinnen bij de slagboom.Rolstoeltoegankelijk

Het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum is rolstoelvriendelijk. Alle winkels zijn voor mindervaliden bereikbaar.

Familie

Baby lounge

Rustig je kind verschonen doe je in de ruime functionele babyverschoonruimtes van Leidsche Rijn Centrum. Je vindt ze in de toiletruimtes aan de Wenenpromenade.

Bij de toiletten voor dames en heren zijn speciale ouder-kindcabines ingericht. Daarin zitten twee toiletten: een kleinere speciaal voor het kind en een normale voor de vader of moeder.

Familieparkeerplekken

In de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum is een aantal zogenaamde familieparkeerplekken ingericht. Ruime parkeerplekken, zodat je makkelijk de kinderwagen of maxi-cosi uit je auto haalt en je kind in de autostoel vast kunt zetten.

De familieparkeerplekken zijn aangegeven met oranje vakken.

Speelplaats

Het openbaar gebied van Leidsche Rijn Centrum is ontwikkeld met kinderen in gedachten. Plekken waar je kind naar hartenlust kan spelen en zijn energie kwijt kan.

Op het Brusselplein vind je een waterelement met spuitertjes en op het Hof van Bern staan speciale boombakken waarin gespeeld kan worden.

Midden in het winkelgebied, op de kruising van de Wenenpromenade en Luxemburgpromenade ligt een aaibare reuzeknuffel, uit natuursteen gehouwen.

Ook is er een speciaal Rijntje Speelparadijs in het winkelgebied. Deze vind je naast de H&M aan de Wenenpromenade (140) Op dit moment is het speelparadijs helaas gesloten. Wij hopen snel weer open te gaan zodat er fijn gespeeld kan worden in het speelparadijs.

Rijntje is de mascotte van Leidsche Rijn Centrum met een eigen club voor al haar vriendjes. Meer informatie? www.rijntjeclub.nl

Praktisch

Geldautomaat

In onze Bruna (Brusselplein 129) vind je een Geldmaat. Deze is dagelijks geopend van 10:00-18:00 uur, zaterdag van 10:00-17:00 uur en zondag van 12:00-17:00 uur.

Ook is er een Geldmaat aanwezig op de Parijsboulevard. Hier kan je 24/7 terecht om geld op te nemen.

Gratis WiFi

Altijd online! In Leidsche Rijn Centrum maak je gebruik van het beste WiFi-netwerk van Nederland. Gratis en onbeperkt.

MijnLRC

Wil je meer weten over LRC en ook jouw favoriete winkels? Kijk dan in de LRC App en maak een eigen account aan. Je kan in onze App ook jouw spaarkaarten uploaden en bewaren.Pakketpunt

Met Bringme haal je een pakketje af op een tijdstip dat het jou uitkomt en ook je winkelaankopen kun je erin laten bezorgen. Zo winkel je zonder met je aankopen rond te hoeven lopen. Winkelen zonder gesjouw!

In de entreeruimte van de Jumbo Foodmarkt aan het Brusselplein vind je een wand met Bringme Boxen. Bringme is een slimme dienst voor het verzenden en laten bezorgen van pakketjes van bewoners, ondernemers, werknemers en bezoekers van het stadscentrum.

Staat er een pakketje voor je klaar? Je krijgt een melding met persoonlijke code in je mail of in de Bringme-app. Zo haal je makkelijk en veilig jouw pakket uit de Bringme Box.

In de verschillende winkels van Leidsche Rijn Centrum vind je ook afhaal- en verzendpunten voor bestellingen. Informatie hierover volgt.

Toiletten

Rustig je kind verschonen doe je in de ruime functionele babyverschoonruimtes van Leidsche Rijn Centrum. Je vindt ze in de toiletruimtes aan de Wenenpromenade.

Bij de toiletten voor dames en heren zijn speciale ouder-kindcabines ingericht. Daarin zitten twee toiletten: een kleinere speciaal voor het kind en een normale voor de vader of moeder.

Wijkbureau

In de bibliotheek vind je het Wijkbureau Leidsche Rijn Centrum. Dit loket is het gemeentelijk aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit de wijk. Je kunt er terecht voor vragen over gemeentelijke zaken. Van informatie over de wijk tot wat er speelt bij jou in de straat of buurt. Het Wijkbureau is dagelijks geopend van 09:00-17:00 uur.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

In het hart van Leidsche Rijn Centrum, pal naast het station, komt aan het Brusselplein een nieuwe vestiging van de Bibliotheek Utrecht: de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Deze moderne Bibliotheek is dé plek waar je heen gaat om te leren, je kennis te verrijken, kennis te maken met cultuur en mensen te ontmoeten. Of je nu met je neus in de boeken wilt, gek bent op verhalen in welke vorm dan ook, robots wilt programmeren of je computerskills wilt verbeteren, het kan er allemaal.


De bibliotheek is dagelijks geopend:

Maandag 11:30-18:00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 10:00-18:00 uur

Zaterdag 10:00 -17:00 uur

Zondag 12:00-17:00 uur


Meer informatie? Kijk dan even op hun website: https://www.bibliotheekutrecht.nl/vestigingen/leidsche-rijn-centrum.html