SVO - 1e ster behaald

Op 6 maart heeft het SVO (Samen Veilig Ondernemen) een 1e Ster uitgereikt voor de gezamenlijke inspanningen op het gebied van veiligheid in LRC. Middels het SVO werken we naar een prettig en veilig winkelgebied waar onze ondernemers en bezoekers zich thuis voelen. De ster die is uitgereikt is een mooie mijlpaal waar LRC trots op mag zijn.

SVO brengt diverse belanghebbenden samen en faciliteert inzicht en afspraken over uiteenlopende veiligheidsaspecten zoals overlast, criminaliteit, leegstand, georganiseerde ondermijnende criminaliteit, onderhoud en beheer van openbare ruimte, brandveiligheid en verkeersveiligheid. Het gaat verder dan alleen ondernemen, waarbij ook partijen zoals eigenaren, beheerders, gebiedsmanagers, maar ook beveiligers en organisaties zoals jongerenwerk betrokken zijn.

Samen met de SVO werkgroep loopt een adviseur van het Platform Veilig Ondernemen een onafhankelijke evaluatie met verschillende vragen door en wordt de publiek-private samenwerking beoordeeld. Hierin weegt o.a. de aanpak van veiligheidsproblemen, verminderen van criminaliteit, beheren van leegstand en het bevorderen van een positieve en aantrekkelijke omgeving mee. Het SVO-certificaat is een eenvoudige accreditatie: het is een symbool van gemeenschapsbetrokkenheid en collectieve inspanningen met als doel een schoon, heel en veilig (winkel) gebied en een prettig ondernemersklimaat.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

/ ( mm / dd )