Services

Gemak voorop, in Leidsche Rijn Centrum. Daarom hebben we een parkeergarage zonder kaartjes, maar mét familieplekken, zeer ruimte openingstijden, overal supersnel gratis WiFi en schone toiletten.

Openingstijden

Koopzondag

Leidsche Rijn Centrum heeft iedere zondag koopzondag van 12.00 – 17.00 uur. Sommige winkels en de restaurants hebben ruimere openingstijden.

Openingstijden winkelcentrum

maandag

12.00 - 19.00 uur

dinsdag

09.30 - 19.00 uur

woensdag

09.30 - 19.00 uur

donderdag

09.30 - 19.00 uur

vrijdag

09.30 - 19.00 uur

zaterdag

09.30 - 18.00 uur

zondag

12.00 - 17.00 uur

Leidsche Rijn Centrum heeft iedere zondag koopzondag van 
12.00 – 17.00 uur. Sommige winkels en de restaurants hebben ruimere openingstijden.

Bekijk openingstijden per winkel

Bekijk de actuele openingstijden van het winkelcentrum

Parkeren en bereikbaarheid

Fietsenstalling

Er wordt nog gewerkt aan de bewaakte fietsenstalling van Leidsche Rijn Centrum. Deze vind je straks aan de Londenstraat en is dan 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk. De bewaakte stalling is overdekt en de eerste 24 uur gratis. Bewaking vindt plaats door middel van een bewakingscamera.

Oplaadpunten

De parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum heeft 54 oplaadpunten voor elektrische auto’s. De parkeerplekken met laadpalen zijn te vinden:

- In de parkeergarage bij de Jumbo op niveau +1 en +3.

- In de kelder ter hoogte van de opgangen naar de Parijsboulevard, Parijsplein en Hof van Bern.

Openbaar vervoer

Leidsche Rijn Centrum is supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer. NS Station Utrecht Leidsche Rijn ligt direct aan het Brusselplein. Met de trein sta je zo in 4 minuten vanaf Utrecht Centraal in het winkelcentrum. 

De bus brengt je vanuit alle omliggende wijken en plaatsen naar het busstation van Leidsche Rijn Centrum.

Je bezoek aan Leidsche Rijn Centrum plan je met de reisplanners 9292.nl of U-OV.

Parkeergarage

Direct aan de A2 en de Vleutensebaan ligt de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum. Met plek voor meer dan 1.300 bezoekers. Neem afrit 7 Utrecht - Leidsche Rijn Centrum.

Parkeerkaartjes zijn verleden tijd! In Leidsche Rijn Centrum betaal je gemakkelijk achteraf met de LRC-app of met je pinpas bij het uitrijden.

TIP 

Download de app van Leidsche Rijn Centrum en parkeer na een check-in bij een van de winkels van Leidsche Rijn Centrum de eerste 2 uur gratis. Voor nog meer gemak registreer je je kenteken in de LRC app, zodat je zonder direct te betalen uit kan rijden. Daarnaast zie je door de handige timer precies hoe lang je al geparkeerd bent. 

Rolstoeltoegankelijk

Het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum is rolstoelvriendelijk. Alle winkels zijn voor mindervaliden bereikbaar en de Sanifair-toiletruimtes van het centrum zijn rolstoeltoegankelijk.

Familie

Baby lounge

Rustig je kind verschonen doe je in de ruime functionele babyverschoonruimtes van Leidsche Rijn Centrum. Je vindt ze in de toiletruimtes van Sanifair aan de Wenenpromenade en in de parkeergarage bij de beheerdersloge.

Bij de toiletten voor dames en heren zijn speciale ouder-kindcabines ingericht. Daarin zitten twee toiletten: een kleinere speciaal voor het kind en een normale voor de vader of moeder.

Familieplekken

In de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum zijn een aantal zogenaamde familieplekken ingericht. Ruime parkeerplekken, zodat je makkelijk de kinderwagen of maxi-cosi uit je auto haalt en je kind in de autostoel vast kunt zetten. 

De familieplekken zijn aangegeven met oranje vakken. 

Speelplaats

Het openbaar gebied van Leidsche Rijn Centrum is ontwikkeld met kinderen in gedachten. Plekken waar je kind naar hartenlust kan spelen en zijn energie kwijt kan. In de tussentijd geniet jij van een kop koffie op een van de terrassen. 

Op het Brusselplein vind je een waterelement met spuitertjes en op het Hof van Bern staan speciale boombakken waarin gespeeld kan worden. 

Midden in het winkelgebied, op de kruising van de Wenenpromenade en Luxemburgpromenade ligt een aaibare reuzeknuffel, uit natuursteen gehouwen.

Een wc-stop nodig? De schone Sanifair-toiletten mét verschoonruimte liggen om de hoek.

Praktisch

Cameratoezicht

De bewaakte fietsenstalling van Leidsche Rijn Centrum is voorzien van camera’s. Daarnaast wordt het publieke deel van LRC op de belangrijkste punten voorzien van camera’s. Deze staan direct in verbinding met de beveiliging. 

Geldautomaat

Er komen meerdere geldautomaten van verschillende banken in Leidsche Rijn Centrum. Aan beide zijdes van de Parijsboulevard komen geldautomaten van ABN Amro en ING zodra deze banken hun deuren openen.

Gratis WiFi

Altijd online! In Leidsche Rijn Centrum maak je gebruik van het beste WiFi-netwerk van Nederland. Gratis en onbeperkt.

MijnLRC

Spaar mee met MijnLRC. Voor gepersonaliseerde aanbiedingen en extra services. Zo parkeer je na een check-in bij een van de winkels van Leidsche Rijn Centrum altijd de eerste 2 uur gratis.

Punten sparen voor korting

Open de Leidsche Rijn Centrum app bij de kassa en scan je digitale kaart. Elke check-in levert punten op. Punten wissel je in op de actie van jouw keuze door de coupon uit de app te activeren bij de kassa.

Nog geen lid van MijnLRC? Download gratis de LRC app om je te registreren

Pakketpunt

Met Bringme haal je een pakketje af op een tijdstip dat het jou uitkomt. En ook je winkelaankopen kun je erin laten bezorgen. Winkel je zonder met je aankopen rond te hoeven lopen. Winkelen zonder gesjouw!

In de entreeruimte van de Jumbo Foodmarkt aan het Brusselplein vind je een wand met Bringme Boxen. Bringme is een slimme dienst voor het verzenden en laten bezorgen van pakketjes van bewoners, ondernemers, werknemers en bezoekers van het stadscentrum. 

Staat er een pakketje voor je klaar? Je krijgt een melding met persoonlijke code in je mail of in de Bringme-app. Zo haal je makkelijk en veilig jouw pakket uit de Bringme Box.

In de verschillende winkels van Leidsche Rijn Centrum vind je ook afhaal- en verzendpunten voor bestellingen. Informatie hierover volgt.

Toiletten

Sanifair verzorgt binnenkort de toiletruimtes in Leidsche Rijn Centrum. Ze komen aan de Wenenpromenade en in de parkeergarage bij de beheerdersloge.

De ruimtes zijn schoon en rolstoeltoegankelijk.

Voor ouders met kinderen komt er een familie-wc met kindertoilet en een ruime functionele babyverschoonruimte. 

Wijkbureau

Zodra de bibliotheek eind 2018 opent aan het Brusselplein vind je daarin het Wijkbureau Leidsche Rijn. Dit loket is het gemeentelijk aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit de wijk. Je kunt er terecht voor vragen over gemeentelijke zaken. Van informatie over de wijk tot wat er speelt bij jou in de straat of buurt.